MENU

Tennissen… we mogen weer (beperkt)!!

De Corona maatregelen van het kabinet zijn afgelopen week opnieuw wat versoepeld. Zo mogen o.a. de buitensporten weer van start, en dus ook het seniorentennis. Dat doen wij vanaf maandag 11 mei a.s. Onderstaand een overzichtje van hoe deze ‘seizoensstart’ bij TC Bicht vorm gegeven wordt.

Voorop staat dat iedereen de algemene richtlijnen van het RIVM heeft te volgen ten aanzien van hygiëne, afstand en contact. Daarnaast zijn er op ons park aanwijzingen aangebracht ten aanzien van looprichting, wachtplaatsen en gebouwgebruik. Hou je ook daar aan, evenals aan de aanwijzingen van (indien aanwezig) de Corona-begeleider van onze vereniging ter plaatse.

De banen worden open gesteld van 8.00 tot 22.00 uur. Kleedlokalen, kantine en terras blijven gesloten. De toiletten zijn doordeweeks geopend tot 22.00 uur, in het weekend tot 18.00 uur. Probeer het gebruik hiervan te beperken tot letterlijk en figuurlijk het hoog nodige. Douchen en omkleden op het park is niet mogelijk.

Trainingen voor jeugd en senioren hebben voorrang. Dit betekent dat een aantal banen op de volgende tijdstippen niet toegankelijk zijn:
– maandag van half 4 tot half 10 – 2 banen
– woensdag van half 5 tot half 10 – 2 banen
– donderdag van half 7 tot half 8 – 4 banen.  

Het betreden van de banen gebeurt vanuit de middenruimte tussen baan 2 en 3. Hier zijn ook wachtruimten op afstand ingericht. Het verlaten van de banen gebeurt op de kopse kanten van de baan 1 en 4. Geef elkaar hierbij vooral de ruimte.

Voor Jeugdspelers geldt dat ouders hen af zetten, ouders betreden het park niet. Jeugdspelers mogen enkel tennissen onder begeleiding van trainer of aangewezen clubvrijwilliger; t/m 13 jaar met max. 6 personen per baan; t/m 18 jaar met max. 4 personen per baan. Senioren mogen met 4 personen per baan trainen onder begeleiding van de trainer.

Verder is het voor senioren tot 1 juni slechts toegestaan te singelen. Bij drukte hanteren wij een speeltijd van een half uur. Hou je daar ook aan. Gebruik je eigen ballen, maar weet dat er op het park géén ballen te koop zijn. Zorg daar dus zelf voor.

Heb je de mogelijkheid, probeer gebruik te maken van de daluren (overdag) of in het weekend, want dan vinden er vooralsnog geen activiteiten plaats. Er zullen geen bankjes/zitmomenten op de baan zijn. Ook ontbreken de scoreborden.

Blijf na het tennis niet hangen, maar verlaat het park en maak ruimte voor andere leden. Hou je aan deze regels, alleen dat zal helpen snel weer op ‘normale’ wijze te tennissen en onze accommodatie te gebruiken. Alle TC Bicht ‘14 Corona-tennismaatregelen gelden tot 1 juni a.s. hierna berichten opnieuw.

Ook kunnen we jullie al melden dat alle toernooi- en wedstrijdactiviteiten in ieder geval tot 1 juli 2020 worden geschrapt. De Competitie is gepland voor het najaar. Het Ber Haantoernooi gaat dit jaar níét door. Bij andere activiteiten zoals de Lady’s-day en Get Angesj wordt nagedacht over een vervangend tijdstip.

Zijn er nog vragen?
Mail, app of bel met voorzitter Jan Heffels en hij probeert jullie zo goed en snel mogelijk te helpen. 

Vorig artikel:
Volgend artikel:

Geschreven door:

Gepubliceerd op: 9 mei 2020

Gecategoriseerd onder: Algemeen

Bekeken: 1291

Comments are closed.