MENU

Corona update

Beste tennisvrienden,

Het schiet niet op met onze sportieve aspiratie voor dit tennisseizoen. Corona blijkt een geduchtere tegenstander dan menige competitieopponent aan de overzijde van het net. Moeilijk te bestrijden en qua uithoudingsvermogen niet in te schatten. Hoe nu verder. De speeltermijnen van een aantal activiteiten waaronder sport zijn andermaal met enkele weken (minimaal tot 20 mei) opgeschort. Dat is zuur. Voorlopig geen training, de voorjaarscompetitie is helemaal gecanceld en ook de voorgenomen toernooien staan onder druk. Gelet op het samenscholingsverbod ontbreekt op dit moment zelfs nog de mogelijkheid voor een vervangende activiteit.
Slechts de jeugd kan aangepast onder begeleiding en met voldoende afstand weer aan de slag. Dit gaan we voor hen oppakken. Vanaf 1 mei zullen zij op maandag en donderdag begeleid kunnen trainen en spelen.
Voor senioren zit dit er niet in. Vooralsnog kunnen wij niets. Het blijft afwachten of we dit jaar nog aan het spelen komen? We hopen het. Daartoe heeft de KNLTB deze week het plan gelanceerd om de voorjaarscompetitie naar het najaar te verplaatsen. Binnenkort verneem je hoe dit ingevuld zal gaan worden. Maar, wanneer dit ons enige zorgpuntje in deze lastige periode betreft, valt het gelukkig allemaal nog mee.

Intussen denken we wel na óver en bereiden wij ons achter de schermen voor óp de voortzetting van het seizoen. De banen zijn bewerkt en liggen speelklaar, de kantineplanning is/was in grote lijnen compleet en ook de uitnodigingen voor de toernooien lagen gereed. Helaas, we krijgen vooralsnog geen groen licht uit Den Haag. Maar al streven we – voorlopig nog vergeefs – de lusten na, onze lasten gaan grotendeels gewoon door. De contributie-inning, die we een aantal weken vooruitgeschoven hebben, zal daarom vanaf komende week worden opgestart. Wij beraden ons als bestuur hoe wij hierbij onze leden kunnen compenseren, passend binnen het financiële totaalplaatje van onze vereniging.
Wat dit en alle overige TC Bicht-tennisaangelegenheden houden wij jullie op de hoogte.

Met sportieve groet,

het Bestuur

Geschreven door:

Gepubliceerd op: 26 april 2020

Gecategoriseerd onder: Algemeen

Bekeken: 1354

One Response to Corona update

  1. John Veldhuis John Veldhuis schreef:

    In België gaan ze weer tennissen, binnenkort. Kantine’s en terrassen blijven gesloten.